Lapset on ihan uskomattomia. Istun tässä sohvalla kone sylissä laiskottelemassa. Tyttö ottaa torkkuja tuossa vieressä ja poika pelaa tietsikalla. Tällä kertaa pelit on ranskankielisiä lasten nettipelejä.

Meillä on käynyt syyskuun alusta asti kaksi kertaa viikossa Piia opettamassa lapsille ranskaa. Halusimme, että lasten koulun alku on vähän pehmeämpää, kun on edes kuullut kieltä. Lapset tykkäävät Piiasta kovasti ja ovat innoissaan kun hän tulee. Yleensä heillä on joku teema, jota käyvät läpi.

Poika tuossa äsken pelasi siis noita pelejä. Seurasin sivusilmällä kun tehtävänä oli yhdistää teksti ja ääneen sanottu sana ja laittaa sitten vielä oikeaan järjestykseen. Viikonpäivät menivät  oikein, samoin kaikki aamiaiskamat, croissant, pain, beurre etc.  Muistipeli, jossa toisessa kortissa on kuva ja toisen kortin kohdalla kirjoitettuna sama asia ranskaksi ja aina kuvaa avatessa sana sanotaan ranskaksi, menee tuosta vain läpi. Sanavarasto tuntuu olevan kohta kattavampi kuin äidillään, joka on lukenut 9 vuotta ao. kieltä. Se, mikä hämmästyttää ehkä eniten on se, että vaikka lausuttu ja kirjoitettu sana eroavat toisistaan kovasti, poika tuntuu tietävän vastaavuudet.

Itsellä on hyvä mieli, kun tuntuu että koulun alku ja uuden kielen oppiminen ei ehkä ole sittenkään mahdoton rasti.