Universumin liki laiskin bloggaaja ilmottautuu!

Kesäkuu oli ja meni, sateisena ja harmaana. Täällä nämä säät ei ole pahemmin päässeet hellimään. Muutama aurinkoinen hellepäivä oli, joista otettiin kyllä kaikki irti ja lilluttiin altaassa ja naatiskeltiin.

Kesäkuu alkoi tyttären ja mummin sekä Tedin synttäreitä juhliessa. Ensin ihan oikeana päivänä pidimme pienet kakkukestit, jolloin vieraina oli Marjut ja Mikko, Pauli ja Tipa sekä oma perhe. Perjantaina ajoimme sitten Pariisiin, jossa juhlittiin mummin kuusikymppisiä, Tedin viiskakkosia ja Untuvaisen kutosia. Oli kiva reissu! Perjantaina haimme Raijan ja Jussin hotellille ja menimme illalla syömään intialaiseen ravintolaan hotellin lähelle. Ruoka oli loistavaa ja seura hyvää. Oli joulun tuntua, kun tuliaisia ja paketteja vaihdeltiin pöydässä. Untuvainen sai hameen, paitoja ja ihan neuletakin sekä kellon.

712052.jpg Untuvainen syö simpukoita Jussin kanssa

Lauantai meni turisteillessa. Muu porukka lähti Montmartrelle, mutta minä sinkaisin shoppailemaan:-). Liityin iltapäivällä joukkoon ja pakko oli käydä piirrättämässä lasten kuvat taiteilijakukkulalla. Taso oli kyllä erittäin värikästä ja osa "taiteilijoista" luvalla sanoen aika huonoja. Mutta kun ottaa homman ihan turistimeinigillä, ei harmita niin paljoa. 

Illalla oli vuorossa varsinaiset synttärijuhlinnat. Pukeuduimme ja lähdimme kohti Lidoa. Itse olin ajatellut, että ko. show oli vain aikuisille, mutta niinpä tuo oli sallittu nelivuotiasita ylöspäin. Show oli upea, ja vaikka tytöt välillä heiluivatkin rinnat paljaina, ei se meidän lapsia kauheasti haitannut. Enemmän maitorauhasia nuo taitavat nähdä kotona:-). Untuvainen tykkäsi tansseista ja asuista ja saikin päälaulajalta paljon huomiota ja silmäniskuja osakseen. Iskäkin pääsi pyörittämään omaa prinsessaansa lattialle ennen shown alkua. Vähän nauratti istua Champs-Elyseen hintavassa ravintolassa, jossa tunnelma oli kuin lavatansseissa konsanaan!

712188.jpg

Shown jälkeen lähdimme hotellille, kun lapset piti saada nukkumaan.

Sunnuntaina Raija ja Jussi lähtivät aikaisin, kun heidän koneensa lähti jo varhain kohti Venezuelaa, jonne he menivät jatkamaan synttärihumua. Me muut lähdimme kohti Pompidou-keskusta. Siellä olikin sopivasti jonkinlainen piknik-installaatio, eli pihalle oli laitettu ruudulliset paperit huoviksi, sitten jokaiselle huovalle oli laitettu askarteluboksi, josta tehtiin koristeita keskellä kulkevalle "joelle". Haimme lähikaupasta patonkia ja juomat ja nautimme auringonpaisteesta. Toki kävimme tutustumassa keskuksen sisällä taiteeseen ja lasten omaan osastoon.

712210.jpg712225.jpg712235.jpg712257.jpg712273.jpg

 

Pompidoulta lähdimme kävelemään Notre Damen kautta kohti satunnaista metroasemaa. Matkalla törmäsimme vihannestuottajien esittelyalueeseen, jossa sai ilmaiseksi hedelmiä. Nam. Pysähtelimme matkalla kahviloissa ja lähdimme sitten viimein autolle ja kohti kotia. Mukava viikonloppu. Oli tosi kiva olla Pariisiissa, kun ei ollut sitä normaalia turistipakkoa että on pakko nähdä joka nähtävyys ja nurkka. Nyt kun ollaan "lähistöllä", voi siellä piipahtaa useammin ja käydä vain sen hetken fiiliksiin sopivissa paikoissa.

Pariisista palattua juhlahumu jatkui Untuvan kaverisynttäreillä,712339.jpg sen jälkeen kutsuimme kakulle Rosen ja Frankin, Martinin ja Meenan, Nannan ja Tedin sekä Marjutin ja Mikon ja Kirsin, joka tuli sopivasti lomailemaan tänne.

Ennen juhannusta Jarmo oli melkein viikon työreissulla Suomessa ja me lasten kanssa kotona. Ensin sairastui Otto, sitten Untuva ja lopuksi minä. Oli aika kamala ajaa liki 39 asteen kuumeessa  lentokentälle iskää hakemaan. Onneksi päästiin ehjin nahoin perille.

Mitäs sitten? Juhannus oli ja meni ja se vietettiin tänäkin vuonna Jarmon siskolla. Nannan ja Tedin sauna valmistui sopivasti, joten aika perinteinen juhannus vietettiin. Jarmo oli tuonut matkatavaroissaan Suomesta pakastettua grillimakkaraa, josta ulkomaalaiset tykkäsivät kovasti! Grillattiin, saunottiin ja juotiinkin vähän. Martin ja Fred, jotka eivät olleet koskaan käyneet saunassa, uskaltauituivat lopuksi sinne ja tykkäsivät kovasti. Fredkin juoksi nakuna uima-altaaseen, mitä rohkeutta ihmeteltiin suureen ääneen:-) Jäimme Le Moulin de Grolhieriin yöksi ja uni maittoi saunan jälkeeen jokaiselle.

712277.jpg Meena grillaa

Nyt on alkanut Marjutin, Mikon ja Aten viimeinen viikko täällä. Ensi keskiviikkona he starttaavat kohti Suomea. Kaksi kuukautta on mennyt kuin siivillä. Huomenna tulee Tuuti ja Tommi, sitten 16. päivä Lasse, Pia ja Tom ja 20. päivä Marja, Heikki ja lapset. Voi kun ilmat vain paranisivat, niin saisi jotain tehtyäkin eikä vain käkittyä sisällä.

Hauskaa helteistä heinäkuuta Suomeen, täällä niitä helteitä vielä odotellaan!