Viime kesänä hämmästelimme iltaisin Nannan ja Tedin talon edessä olevasta kanavasta kuuluvaa kurnutusta. Sammakot ilakoivat ja kontrasti todella kovan äänen ja pienen ötökän välillä oli aika huvittava. Tässä omassakin kodissa nukahdamme iltaisin naapurin lammesta kuuluvaan mölinään.

Eilen Ted, Jarmo ja Pierre lähtivät sitten kalastamaan sammakoita. Homma toimii tavallisella ongenvavalla, johon on laitettu nelihaarainen koukku jossa on syöttinä punaista villalankaa! Sammakot hyppäävät syöttiin kiinni ja siinä onkin sitten iltapala valmina. Miehet kalastivat kymmeniä sammakoita ja tykkäsivät kovasti puuhasta.

Onkimisen jälkeen saalis piti tietenkin käsitellä syömäkuntoon ja Jarmo oli päässyt riisumaan sammakoilta pöksyt. Huh, minusta ei moiseen hommaan olisi ollut. Lisäksi Jarmo oli kuorinut ison laatikollisen parsoja.

Illallinen syötiin ulkona, mukana oli meidän perhe, Nanna ja Ted, Pierre ja Silke isäntinä sekä amerikkalainen Tom, joka oli tullut tyttöystävänsä kanssa Lisan ja Tanyan vieraiksi. Sammakonreidet oli loistavia, oli itseasiassa ensimmäinen kerta kun niitä söin. Oton mielestä ne oli jopa parempia kuin kana, josta Osku yleensä tykkää kovasti. Lisäksi parsaa ja perunaa, juustoja, jätskiä... NAM!

Viiniäkin tuli maisteltua sen verran, että tänään on ollut vähän heikompi olo:-)