ei tosin ulkona, jossa on sumuista ja kosteaa, mutta mielialassa. Ei enää niin töki tämä syksy ja harmaus. Varsinkaan, kun Marjut eilen kertoi pk-seudulla tulevan tiskirättejä taivaalta ja olevan muutenkin märkää ja kylmää. Meillä on märkää, mutta mittari kipuaa päivisin n. kymmeneen asteeseen, eilen oli parhaimmillaan 13 astetta!. Joulutunnelmaa on tässä säässä tosin vähän turha hakea.

Edellisiin postauksiin kerron sen verran, että olemme nyt päätyneet ainakin alustavasti tuon ranskalaisen koulun kannalle. Sieltä pääsee "hätätapauksessa" aina suomalaiseen kouluun, mutta toisinpäin ei ole mahdolllisuutta hypätä, ainakaan kovin helposti. Olemme varanneet lentoliput Suomeen tammikuun lopulla ja nyt selvittelemme koulun kanssa että milloin lapset voivat mennä kielikokeeseen.

Suomessa olemme siis 26.1 - 3.2., jos mitään ihmeellistä ei tapahdu. Untuva ei ollut niin kauhean innokas tulemaan, mutta Otolle Suomen reissu tuntui olevan ihan elinehto, joten sinne nyt siis tullaan. Toivottavasti saadaan paljon kyläilykutsuja ja nähdään paljon ystäviä reissulla! Tännepäin löytyy muuten halpoja lentoja esim. osoitteesta www.opodo.fr, joten tulkaahan meillekin kyläilemään!

Viime tiistaina saimme ensimmäisen kutsun ranskalaiseen perheeseen kyläilemään. Meillähän tämä paikalliisin tutustuminen on ollut vähän vaikeaa, kun Jarmo ei puhu ranskaa. Itsellä on kyllä tuttuja koulun kautta, mutta ns. perhetuttuja ei ole. Mireille ja Jaques Dumoulin kutsuivat meidät crepeille ja kyllä oli kivaa!Jarmonkin ranskantaito on täällä kehittynyt sen verran, että useimmiten ymmärtää mistä puhutaan ja osaa vastata helppoihin kysymyksiin oui tai non:-)  He tulevat meille "pikkkujouluihin" 15. päivä ja kun kuulivat, etten ole ikinä maistanut ostereita, saimme kutsun heille ostereita syömään joulukuun lopussa. Huh, aika hurjaa, mutta kaikkea on maistettava. Elävä, limainen möhkäle vatsassa ei ainakaan etukäteen ole mikään ihana ajatus, mutta mistäpä sitä tietää kuinka herkullisia ovat! Pitäkää peukkuja että kaikki menee hyvin!

Perjantaina starttaamme Pariisiin, ihanaa! Tarkoitus on vain ihailla jouluvaloja, käydä Hotel de Villen edessä luistelemassa, syödä hyvin, ostella joulukoristeita ja ehkä vähän lahjoja. Nähtävyydet jätämme todennäköisesti väliin. Jos Maurelita eksyt tänne blogiin, niin mielellämme kuulisimme, että mitä kivaa ja jouluista voisi tehdä lasten kanssa!

Iloista joulunodotusta kaikille! Täällä joulukuusi tuodaan sisälle yleensä puolen kuun maissa, joten meidänkin normaalit joulurutiinit menevät vähän uusiksi. No, saapa siitä kuusesta nauttia vähän normaalia kauemmin, sillä inhoan neulassotkua, ja usein meillä on kuusi lentänyt pihalle jo tapania seuraavana päivänä:-)

(Ai niin, hiirisota jatkuu. Kaksi olemme nitistäneet loukuilla, toisen ihan siististi mutta toinen vähän "räjähti" loukun voimasta. Kiva siivota hiirenverta kaappien alta... Eivät muuten ilmeisestikään tykkää rusinoista houkuttimena, pähkinät ja suklaa on enemmän pitkähäntien mieleen. Täytyy vaihtaa saaliit, kun on ollut muutaman päivän jo hiljaista.)