Tänään ulkona kävellessäni tajusin, kuinka loistava olo minulla oli. Kävin aamulla tilaamassa taloon lämmitysöljyä ja sitten kampaajalta ajan oman kuontaloni siistimistä varten ja lopuksi Untuvalle lääkäriajan. Eilen käytiin tyttelin kanssa ilmoittautumassa balettiin, jota varten tarvitaan siis lääkärintodistus. Jos täällä on koulu totista touhua, niin on myös tanssiharrastus. Treenit on kahdesti viikossa ja lääkärin pitää tutkia sitä ennen jalat ja nivelet.

Mutta se mikä teki oloni hyväksi, oli se kun tajusin että minähän osaan puhua ranskaa! Selviän kaikista arkipäivän tilanteista, puhelin ei ole enää mikään mörkö, voin jutella niitä näitä aamulla koululla muiden äitien kanssa ja joskus jopa vitsailla! Olen jopa tilannut ajan autohuoltoon vasemman takalaakerin vaihtoa varten ranskaksi! Tunnen jo vähän kulttuuria ja tiedän suurinpiirtein miten missäkin tilanteessa tulisi käyttäytyä. Heittelen madamet, mösjööt ja oorvuaarit sujuvasti, samoin toivotan bonne journéeta. Välillä tunnen jopa olevani kotona täällä pienessä maalaiskylässä. On tuttuja, joille nostaa kättä ohiajaessa ja kaupassa tapaa yleensä jonkun, joka on jostakin yhteydestä tuttu.

Oloa ei huonontanut se, että Gaela oli unelma maastossa. Olimme kokeilleet hackamore-kuolainta joskus aikoja sitten, kun rouvalla on vähän kova suu, mutta silloin outo kapistus aiheutti hurjat rodeot pellolla. Nyt sitten päätin lähteä rohkeasti metsään moisilla häkkyröillä. Ja kyllä, pieni käsien nyrkkiin laitto ja istunnan tiivistäminen riitti pysäyttämään pollen. Ja ensimmäistä kertaa oli ihan kunnolla kontrolli siihenkin, kuinka kovaa mentiin. Ravattiin hitaasti mäkiä ylös ja alas ja laukattiin muutama metsäpätkä. Gaela tuntui nauttivan kun suussa ei ollut rautaa, mentiin pitkillä ohjilla, napsittiin muutama omena matkalla puusta ja nautittiin auringonpaisteesta.

Tänään meillä on myös kahdeksas hääpäivä. Siitähän nautiskeltiin jo vähän etukäteen Bilbaossa, jossa olikin tosi kivaa. Oltiin kultturelleja ja nautittiin taiteesta, istuttiin vanhassa kaupungissa tapaksilla ja viinillä, tavattiin eräs englantilainen Martin ja baski Uim, joiden kanssa vietettiin ilta ja käytiin syömässä vielä myöhällä. Nautittiin toistemme seurasta, käveltiin käsi kädessä pitkin ja poikin ja sunnuntaina kävimme vielä San Sebastianissa pikavisiitillä. Mä olen niin rentoutunut:-) Lapsilla oli ollut vähintään yhtä mukavaa, sillä Nanna oli vienyt heitä keilaaamaan, maalannut kanvaspohjille tauluja lasten kanssa, olivat käyneet ratsastustunnilla Lindan luona, olivat käyneet maissivarkaissa ja melkein jääneet kiinni, oli leivottu, oli käyty kylässä, vadelmia ja karhunvatukoita poimimassa, torilla, jnejnejne. Me saatiin takaisin tullessa vielä illallinen Marshalleilla, kyllä kelpasi olla tyytyväinen, Kiitos Nanna vielä uudestaan!

Yhtä mukavaa päivää kaikille ympäri maailman!