1265919.jpg 

Vastaanottokomitea täällä kotona oli vähän jäykänpuoleista.

Nyt on ikävä lämmintä puulattiaa, lämmintä taloa, toimivia hanoja, hiirivapaata keittiötä ja ennenkaikkea ystäviä.

Suomessa oli kivaa, Otto oli pari päivää koulussa ja Untuvakin ehti käydä vanhassa päiväkodissansa. Ranskalaisen koulun testit klaarattiin läpi ja kommentit Untuvaisesta oli että  kielitaito on lähes ranskalaisen lapsen tasolla. Otosta en ehtinyt jutellakaan, mutta lupasivat lähettää arviot meilillä.

Muuten viikkon mahtui ystävien tapaamista, Disney-jääshowta, hotelliyötä ja tavaroiden raijaamista varastoon. Oli muuten outoa nähdä oma kotinsa ulkoa jonkun muun kotina. Sisään emme voineet mennä, sillä emme olleet sopineet asiasta etukäteen ja vuokralainen oli työmatkalla.

Ihan kaikki ystäviä emme ehtineet ennakkosuunnitelmista poiketen tavatakaan, mikä oli iso harmi. Mutta ensi heinäkuussa sitten!

Nyt taas arkirytmiin. Tänään sataa vettä, mutta seuraaviksi kymmeneksi päiväksi on luvattu +12-+14 astetta ja auringonpaistetta. Se tuleekin tarpeeseen, sillä tämä talo on jäähtynyt lomamme aikana igluksi ja veikkaan, että aamulla herätessäni alakerrassa oli n. 12 astetta lämmintä. Nyt on sitten haettu kassikaupalla puita ja poltettu takkaa. Josko vaikka tänään saataisiin ihmismäiset olot taas tänne. Kuudelta aamulla pilkkopimeässä ja sateessa puiden hakeminen ulkoa tienvarresta ei oikein innosta pidemmän päälle.