360181.jpg

Täällä me olemme, ihan suomalaisissa maisemissa. Ja jokainen muistaa kysyä, että onko samanlaista kuin kotona. Nyt on oikein kaunis ilma, samanlainen kuin Suomessa maaliskuun lopussa - huhtikuun alussa. Kaksi astetta pakkasta, auringonpaistetta ja tippuvat räystäät. Lauantain a on sitten tämä lysti loppu, sillä mittari kivunnee taas lähemmäksi kymmentä kuin viittä astetta ja lumet katoavat.

Lumentulo oli kyllä jännittävää seurattavaa näin suomalaisesta. Vaikka aina sanotaan, että talvi yllättää eteläsuomalaiset, niin kyllä täälläkin taas näemmä yllätyttiin, vaikka lunta tulee joka vuosi ainakin kerran. Keskiviikkona liikenne oli ihan tukossa ja autoja ojassa muutaman sadan metrin välein. Torstai-aamuna olin ainut joka hurmuutti autolla koululle, sillä muut olivat jättäneet autot kotiin.

Lapsista oli kivaa olla lumisotasilla. Varsinkin naapurin englantilaiset lapset olivat innoissaan. Heidän mielestään kaikki oli "magical". T-paita ja collegehuppari oli ilmeisen hyvä lumisotavaatetus. Omat olivat vähän paksummissa varusteissa.

360185.jpg