404943.jpg

Tulin juuri lasten koululta, jonka prinsessat, noidat, puput, merirosvot (ehdoton hittiasu) ja pellet olivat vallanneet. Suloisimpia taisivat olla maternellen pikku karnevaaliasuiset lapset:-)

404964.jpg

Lapset kiersivät kotikylän katuja, pysähtyivät kirkkoaukiolle laulamaan, jatkoivat toiselle aukiolla, jossa tarjoiltiin keksejä ja mehua. Aikuisille oli siideriä ja jotain ihania leivonnaisia. Oton luokalla on Holly-tyttönen, jonka englantilaiset vanhemmat tulivat tervehtimään ja juttelemaan. Ilmeisesti koulussa on 3 englantilaista lasta ja meidän kaksi suomalaista, lisäksi on kaksi engl-ranskalaista lasta.

Koululla sitten laitettiin lasten askartelema karnevaaliukko tuleen ja katsottiin kun se hävisi savuna taivaaseen. Kivaa oli. En kyllä ehtinyt ranskan tunnille, kun karnevaalit kestivät niin kauan.

404954.jpg

Jarmo lähti eilen taas Suomeen. On hiljaista. Itse pähkäilen, että mitä tekisin. Siivoaisinko vai lähtisinkö jonnekin.

Viikonloppu meni ihan kivasti. Käytiin koko perhe pyöräretkellä lauantaina, sunnuntaina käytiin Bussiére-Badilissa keilaamassa ja pelaamassa biljardia.

Meillä alkaa tänään siis "hiihtoloma". Kouluun mennään vasta reilun viikon päästä maanantaina. Sitä ennen pakataan kimpsut ja kampsut ja ajetaan Chamonixiin. Ensin täytyy kyllä käydä Grenoblessa katsomassa Otolle monoja, sillä täältä lähikaupungeista (ei edes Limogesista!) löydy lasten kokoisia laskettelumonoja. Vuokrattua onneksi saa, jos ei ostettavaksi löydy.

Mulle on iskenyt kirjallinen ummetus. Ei vain saa tekstiä ruudulle. Tuntuu että elämässä  ei tapahdu mitään kirjoittamisen arvoista. Ihan kivoja asioita kyllä, mutta kuka jaksaa lukea että ensin menimme sinne ja sitten tuonne, välillä söimme sitä ja sitten tuota.? Ainoa mikä tällä hetkellä kiinnostaa, on hevossivuilla surffaaminen. Aviomies nimittäin lupasi kustantaa minulle oman hevosen täällä oloajaksi (hyvä keino saada pidettyä meikäläinen täällä pidempään:-) , jos sellaisen haluan ostaa. Nyt pitäisi saada Nanna kiinni, sillä Nannan tilallehan heponen menisi ja ja meidän lähdettyä jäisi hänen hoitoonsakin Jesterin kaveriksi. Vuokraaminen olisi ollut sata kertaa parempi vaihtoehto, mutta täällä ei noita vuokrakoneja tunnu löytyvän. Hra Benoitin puolivilleillä koneilla menee liian paljon aikaa, ennen kuin pääsee ratsastamaan. Ja toisaalta, hän taisi haluta vain ilmaisen hevosenhoitajan minusta.