524023.jpg Tässä Otto heittää talviturkin Nannan altaassa, joka on hyvin hoidettu, toisin kuin omamme.

Vuokraisäntämme Jeff on jo reilun viikon puuhastellut uima-altaamme kanssa. Viime syksyn myrskyissä auki unohtunut kate oli irronnut, allas täyttynyt roskilla ja epäonneksi Jeffin appiukko oli ilmeisestikin laittanut väärää kemikaalia altaaseen. Tuloksena oli tänä keväänä iloisesti poriseva vihreä hernekeittoa muistuttava vesi. Jeff reippaana miehenä alkoi pumpata vettä altaasta pois. Minä olin luvannut pestä altaan seinämät, jahka se saadaan tyhjennettyä. Vihreää puuroa oli jäljellä alla polven mitta, kun Jeff päättikin alkaa täyttää allasta. Pohjaan ja reunoihin tarttunut limalevä oli yhä paikallaan, kun vedenpinta nousi. Jeffin mukaan ongelma hoituisi kemikaaleilla.

Nyt altaaseen on tyhjennetty nelisen ämpäriä erilaisia myrkkyjä, on tehty shokkikloorausta ja vaikka mitä. Ja vahvasti näyttää siltä, että entisen hernekeiton tilalla oleva vihreä maito joudutaan pumppaamaan pois ja allas pesemään ja täyttämään uudestaan. Harmittaa vaan tuhlata yksi iso uima-altaallinen vettä. Lapset ovat onneksi päässeet uimaan, eilen olimme Meenan ja Martinin uudella talolla ja lapset korkkasivat ihan tuliterän uima-altaan siellä. Allasta vasta täytettiin kylmällä vedellä, joten kovin lämmintä vesi ei voinut olla. Se ei lapsia haitanut, vaan äkkiä nelikko (Otto, Untuva, Amber ja Louis) kuoriutui pikkuhousuisilleen ja hyppäsi altaaseen. Vilvoittelu taisi tulla tarpeeseen, sillä olimme olleet ajamassa mikroautoilla juuri ennen uintikeikkaa. Untuvakin ajeli parit tyynyt selän takana, kun ei olisi muuten ylettänyt polkimille.

Mervi lähti tiistaina ja harmi sinällään, myöhästyi Suomen koneesta Pariisissa. Pääsi kuitenkin vielä samana iltana kotiin. Oli kivaa, kun oli ensimmäinen Suomi-vieras kylässä. Kävimme Brantomessa ja Perigueuxin vanhassa kaupungissa ja vietimme pääsiäistä Mervin tekemää herkullista lammasta syöden. 

Gaela voi hyvin. Olemme käyneet muutaman otteeseen maastoilemassa ja madame on IHANA! Menee lunkisti asenteella "been there done that" eikä hötkyile. Eilen huvitti kun pesin rouvan varusteita, suitsia ja satulahuopaa, että kyllä sitä ihmeellisistä asioista nykyisin saa kicksinsä:-). Perjantaina tulee kengittäjä vaihtamaan kengät,  katsomaan jalat ja sovitaan samalla jatkon kengitysaikataulusta.

Tänne on tullut kesä! Päivällä on ollut jo +25 astetta, erinäköisiä kukkia on singonnut maasta ja omenapuut kukkivat. Kirsikka ja magnolia ovat jo kukintansa hoitaneet. Meillä on lasten kanssa pieni taimatarha terassilla odottamassa maahan pääsyä, kunhan vain saisi aikaiseksi jyrätä pienen kasvimaan tuohon autokatoksen viereen.