Teurastaja lähti ja samalla palasi hänen seinänaapurinsa, ranskalainen Myriam. Myriam lähti poliisiepisodin jälkeen (juu, meillä kävi gendarmerie yksi yö) ja sanoi tulevansa takaisin kun kroaatti lähtee. Nyt siis siltä osin on rauha maassa. Välillä täytyy nipistää itseään että asuuko sitä 800 asukkaan maalaiskylässä vai jossakin Helsingin lähiössä, siksi vilkasta tämä yöelämä täällä on ollut.

Englantilaisten lähdettyä tuosta toisesta talosta siihen muutti ranskalaisperhe. Jostakin olin saanut sellaisen kuvan että ranskalaislapsia pidetään kurissa ja nuhteessa mutta katin kontit! Tällä perheellä on kolme lasta, Jan 8 vuotta ja samalla Oton luokkatoveri, Kevin 3 vuotta, lapsi X 2 vuotta ja tulokas vatsanahan alla. Otto ja Jan tuntuvat tulevan oikein hyvin toimeen ja mielelläni näkisinkin heidän leikkivän yhdessä.Enkä pidä itseäni ihan heikkohermoisena, sillä välillä meillä on viisikin poikaa leikkimässä. Mutta en halua kotiini tuntematonta kolmevuotiasta, joka yrittää rikkoa kaiken ja penkoo joka paikan.

Jan ei saa olla hetkeäkään pihalla yksin, vaan hänen täytyy hoitaa kolmevuotiasta pikkuveljeään jatkuvasti. Äitiä ei näy mailla eikä halmeilla. Välillä Jan unohtaa ja silloin kolmevuotias hyppii yksin trampoliinilla, käyttää vuokraisännän autokatoksessa olevia työkaluja, skeittailee meidän skeittilaudalla, käy järven rannassa heittelemässä järveen leluja (järvi on noin 30 m heidän talostaan, ja nurtsi loppuu jyrkästi ja järvi alkaa), repii osan kasvattamistani yrttien ja vihannesten aluista ylös, hakkaa meidän terassilta hakemallaan krokettimailalla ikkunoita ja uima-altaan katetta. Tulee ihan itsekseen sisälle kun terassin lasiovet on auki, ja jos ne on kiinni, nuolee ikkunoita jne. Äitiä ei yhä edelleenkään näy missään. Heidän vuokrasopimuksessaan on pykälä, että uima-allas ei ole heidän käytössään, mutta niinpä vain ipanat on jatkuvasti "meidän tontilla", kolmevuotias rämpläten uima-altaan koneistoa. Alussa katsoin perään ettei Kevin loukkaisi itseään tai vielä pahempaa, hukkuisi, mutta nyt saa olla. Mä en jaksa olla enää lapsenvahtina, nyt riittää.

Onneksi Jarmo tulee  illalla ja Mervi huomenna. Niin, ja Gaela lauantaina. BIG SMILE:-)