Täytä omat kolmen kärkesi. Lähetä minulle ja muille ystävillesi,
joiden elämään haluat kurkistaa!

Minä haastan mukaan jokaisen, joka tämän lukee! Aikamoinen vääntö oli muistaa kaikki asiat. Nämä asiat on eilen kirjoitettu, mutta julkaistu vasta tänään. Ei olla siis ehditty tekemään noita tänään-juttuja tänään, vaan tehtiin ne eilen. Monimutkaista:-)

**********************

Kymmenen vuotta sitten, vuonna 1997
1. Olin töissä Nettilinja-nimisellä pienellä internet-operaattorilla.

2. Olin 28-vuotias

3. En tuntenut juuri ketään niistä ihmisistä, joiden kanssa vietämme nykyisin eniten aikaa Suomessa.

Viisi vuotta sitten, vuonna 2002

1. Olin hoitavapaalla

2. Kesällä päätimme ihan extempore lähteä autolla Ranskaan lomailemaan kahden oman lapsen (Untuva 1 v. ja Otto 3,5 v) sekä siskon tytön Emmin 10 v kanssa. Päätös oli nopea, perjantaina päätimme lähdöstä, keskiviikkoaamuna hyppäsimme Ruotsinlaivaan.Tätä ennen piti tietenkin kysyä siskolta, että saako Emmi lähteä mukaan, kun oltiin luvattu että hän voi tulla meille Helsinkiin kesälomalle. Sitten piti hakea Emmille pikapassi lentokentältä ym.  Ihmiset pitivät meitä hulluina ja lomaa tuhoontuomittuna. Ja pah, hauskaa oli, kävimme Kööpenhaminan Tivolissa, olimme muutaman yön Saksassa, sitten Disneylandiin ja lopuksi Nannalle viikoksi. Lasten kanssa matkustaminen oli yllättävän helppoa ja kolme viikkoa hurahti kuin siivillä!

3. Syksyllä aloimme rakentaa omaa taloa. Tämäkin tapahtui enemmän tai vähemmän spontaanisti. Haimme Vantaan kaupungilta tonttia ihan huviksemme, sillä emme oikeasti olleet ajatelleet koskaan rakentavamme taloa. Saimme kieltävän päätöksen ja tiedon, että olimme varasijalla 17. Ranskasta kotiuduttuamme postilaatikossa odotti viesti, että saisimmekin ostaa tontin jos haluamme. Päätösaikaa 2 viikkoa. No, äkkiä hätäpäissämme pankkiin kysymään rahaa ja kun vastaus oli myöntävä, ei muuta kuin tontin ostoon. Siitä sitten pistettiinkin hösseliksi. Tonttikauppa lyötiin lukkoon muistaakseni syyskuun alussa, rakennuslupa lokakuun alussa ja talopaketti pysytettiin ennen joulua. Seuraavana pääsiäisenä sitten jo asuimmekin vähän keskeneräisessa talossamme. Erinomainen päätö, se on tullut moneen kertaan jo todettua.

Kolme vuotta sitten, 2004:

1. Aloitin työt pienessä firmassa nimeltä F***a  Oy. Oudoin kokemus tähän astisista työpaikoista, täytyy myöntää. Töitä ei ollut, maleksin kotona kaiket päivät etänä ja palkka juoksi. Firman kirjanpoito oli retuperällä, haastemies kannoilla kauppalehdessä oli tratta-ilmoituksia vähän väliä. Myöhemmin, jo pois lähdettyäni sain seurata iltapäivälehdistä pomoni pakoa ympäri Suomea, osan matkaa ruumis tietoturvaroskikseen kätkettynä. Ja tämä roskikseen kätketty ruumis oli ammuttu siellä samaisella toimistolla, jossa minäkin aina josku kävin. 

2. Minut valittiin telkkarin tietokilpailuun nimeltä Valiojoukko monien karsintojen kautta. Heh, oli kiva käydä testauttamassa nippelitietonsa, mutta enhän minä telkkariin mene itseäni nolaamaan. Ja lisäksi olisi pitänyt olla pois töistä ilman mitään korvausta ja palkintona vain pokaali ja kunniaa. Ehei, kyllä siitä olisi rahaa pitänyt saada.

3. Syksyllä hyppäsin pois uppoavasta laivasta ja aloitin työt Maxxium Finlandissa alkoholijuomien maahantuonnin parissa. Hauska paikka ja hauskat ihmiset, sinne menisin vieläkin:-)

Vuosi sitten, 2006:

1. Olimme kesälomalla Ranskassa ja päätimme muuttaa seuraavaksi vuodeksi tänne.

2. Nautin jo niin  isoista lapsistani, elämä alkaa olla jo tosi helppoa heidän kanssaan.

3. Jatkoin edellisenä syksynä aloittamiani ratsastustunteja.


Tähän asti tänä vuonna:

1. Olemme käyneet Chamonixissa, monta kertaa Pariisissa, kerran Espanjassa ja etelä-Ranskassa. Syyslomasuunnitelmat on vielä ihan auki.

2. Ostin elämäni ensimmäisen oman hevosen.

3. Olen potenut koti-ikävää ja toisaalta nauttinut elämästäni.

Eilen:

1 Raahasin ensimmäisen satsin muuttokamoja La Mailleriereen.

2. Tein illalla parasta guacamolea, mitä olen tehnyt koskaan

3. Olin ihan kuolemanväsynyt illalla, en jaksanut puhua mitään ja meinasin nukahtaa sohvalle ennen yhdeksää. 

Tänään:

1. Käytiin Jarmon kanssa aamulla juoksemassa pieni lenkki. Ei kulkenut yhtään, olisi pitänyt olla astmapiippu taskussa.

2. Kävi ilmi, että meidän muutto saattaa viivästyä. Kävin heittämässä tavaroita ja ihmettelin, kun puhelinpistokkeita ei näkynytkään missään nettiä varten, vaikka jonkun tyypin olisi pitänyt ne eilen asentaa.Tänään sain kuulla että tyyppi oli tullut asentamaan nettiä, mutta kun taloon ei oltu vedetty edes puhelinpiuhoja... talon omistavat amerikkalaiset naiset eivät ole ihan terävimmillään tällaisissa asioissa.

3. Vein Oton tennikseen Nontroniin, mutta kävi ilmi että hänet oli siirretty myöhäisempään ryhmään. Kohta lähdetään uudestaan.

Huomenna:

1. Lisalle ja Tanyalle ihmettelemään internet-yhteyden saamista.

2. Ratsastamaan.

3. Siivousta ja pakkausta. Todennäköisesti lenkille Jarmon kanssa.

Ensi vuonna:

1. Kotiin Suomeen.

2. Toivottavasti matka Karibialle, Martiniquelle.

3. Uuden työpaikan etsiminen.
.