Häissämme vuosia sitten kaasonani oli ystäväni Anette. Tapasimme Anetten kanssa alle kaksikymppisinä Miamissa ollessamme au paireina. Bailasimme ja tutkimme kaupunkia yhdessä.  En tiedä mikä siinä oli, mutta kumpikin olemme jälkeen päin sanoneet, että nähdessämme toisemme rnsimmäisen kerran kumpikin tiesimme että siinä se oli. Ystävä koko loppuelämäksi. Jos olisimme olleet eri sukupuolta tai edes tykänneet oman sukupuolemme edustajista, olisi kai kyseessä ollut  sitä kuuluisaa rakkautta ensi silmäyksellä.

Anette on umpiruotsalainen ja asui häideme aikoihin Kalmarissa, jossa kävinkin hänen luonaan pari kertaa. Jostain syystä emme pitäneet häiden jälkeen kauhean tiiviisti yhteyttä ja samaan hässäkkään tuli muuttoja ja puhelinnumeron vaihdoksia joten kadotimme toisemme. Anette oli yrittänyt löytää vanhempieni numeroita, soittanut Suomen numerotiedusteluun, mutta koska sukunimeni oli muuttunut ja aikaisempi sukunimenikin oli eri kuin äidilläni, oli minua miltei mahdotonta löytää. Anetella taas on Ruotsin ehkä yleisin sukunimi, enkä tiennyt missä päin hän asuú (Kalmarista en enää hänen nimistään löytänyt) enkä sitä onko hän mennyt naimisiin, joten emme löytäneet toisiamme.

Nyt yli kahdeksan vuoden jälkeen tuli Anette taas mieleeni ja harmittein asiaa. Ruotsin Eniron sivuille oli tullut puhelinnumeroiden hakutoiminto ja nyt löytyi kolme samannimistä lähellä hänen entistä asuinpaikkaansa. Ajattelin laittaa kokeeksi  varovaisen tekstiviestin listan ensimäiselle ja pari tuntia myöhemmin sain vastauksen, jossa minua kaivattiin yhtä kovasti kuin olin itse kaivannut Anettea. Nyt on sähköpostit lennelleet ja vielä on miljoona asiaa kertomatta. Kolme lastakin meille on syntynyt viime näkemän jälkeen ja yksi uusi mies tullut kuvioihin:-)

Tää on just parasta!

Pitäisi kirjoittaa puolen toista viikon takaisesta Pariisin visiitistä, jolloin juhlittiin anopin kuuskymppisiä, miehen siskon miehen synttäreitä ja tyttären synttäreitä. Viikonloppu oli ihana ja rakastuin Pariisiin enemmän kuin koskaan ennen. Mutta siitä sitten myöhemmin.

**************

Anette, you cannot believe how happy I am! We have a  lot of catching up to do, three new kids and a new "sambo"! You have always been so special to me and I was almost desperate when I couldn't find you. But there you are. Love you lots!