Hrrr, täällä hytistään! Laitoin just lämpöpatterit päälle eka kertaa kesän jälkeen, kun varpaat ja sormet alkoivat olla jääkalikkoina.Mutta ei ihme, sillä mittari näyttää hurjat +5 astetta! Lapset lähtivät aamulla kouluun talvitakeissa ja lämpimissä vaatteissa. Sormikkaita en aamuhössäkässä löytänyt, mutta toivottavasti tajuavat lämmitellä käsiään taskuissa välillä. Ja kun säätiedotusta katsoo, niin ei niitä sormikkaita kauaa tarvitakaan, sillä lauantaina mittarin pitäisi taas kavuta +20 asteeseen ja tiistaina ja keskiviikkona pitäisi olla  26 astetta! Jippiaijee!

Me täällä pakkaillaan tavaroita, sillä ensi viikolla tai jo ehkä tämän viikon lopussa olisi tarkoitus muuttaa. Meillä on vuokrasopimus vuoden loppuun asti, mutta omistaja soitti tuossa pari viikkoa sitten että ovat melko varmasti saaneet ostajat tälle alueelle ja uudet ostajat toivoisivat meidän häipyvän mahdollisimman pian. Marie antoi numeronkin, mistä kysyä uutta taloa, mutta me löysimme kodin ihan muualta.

No, nyt kävi niin (taas vaihteeksi) että omistajat olivat liian hyväuskoisia eivätkä saaneetkaan taloja myydyksi. Ei pitäisi tehdä mitään ennen kuin on nimet paperissa. Me ollaan heidän suurin rahasamponsa ja nyt mekin lähdetään pois. Vähän surettaa heidän puolestaan, mutta mehän emme olleet lähdössä ennen kuin meitä pyydettiin etsimään uusi kämppä.

Meidän uusi koti löytyy Busserollesista, paikasta nimeltä La Maillerie. Meidän tuleva koti on tuo Le Moulin.  Takapihalla on ihana puro ja pieni vesiputous, ympärillä peltoja ja metsää. Omistajat ovat tuttavamme Lisa ja Tanya, amerikkalainen pariskunta joka kesäisin vuokraa noita "mökkejä" turisteille. Ihan iloissamme olemme muutosta. Tuo talo on n. 15 km nykyisestä kodistamme, mutta lapset haluavat jatkaa nykyisessä koulussaan, joten ajamista tulee aika paljon. Koulumatkojen lisäksi täytyy vielä käydä harrastusten vuoksi Nontronista, jonne tuolta on matkaa 22 km. Bensa-asemat kiittää...

Kiusausepisodikin saatiin ratkaistua. Koulun johtajaopettaja kiitteli kovasti että tulin puhumaan ja syyllisiä on nyt rangaista ja he ovat pyytäneet anteeksi. Muille lapsille oli sanottu, että mikäli Untuvaa haukutaan tai kiusataan, eikä hän ymmärrä mitä hänelle sanotaan, pitää muiden lasten tulla kertomaan opettajalle, sillä ketään ei saa haukkua eikä nimitellä. Toivottavasti nyt on taas rauha maassa lasten koulutiellä.