Ihan ensiksi anteeksi teille kaikille, joille en ole saanut meilailtua, etenkin E&A, mielessä olette olleet, mutta se ei paljoa auta. Jotenkin vain tuntuu hassulta kirjoittaa meilissä samoja kuulumisia kuin mitä tässä blogissakin on. Mutta pitää yrittää taas terästäytyä kun lomat loppuu. Meillä on muuten taas tilaa, eli jos joku kaipaa lomapaikkaa, tänne vaan!

Heinäkuun alussa lähtivat siis  Marjut ja Mikko Suomeen 2,5 kkn jälkeen ja meidän vierastulva alkoi. Ensin tulivat Jarmon äiti ja Jussi. Olimme antaneet Raijalla synttärilahjaksi kuumailmapallolennon, jota he tulivat lunastamaan. Se olikin heille tosi mieluisa kokemus ja olihan katsojillekin aika
vaikuttavaa nähdä, kuinka pallo täytettiin ja sitten nousi ilmaan. Lasku vaan oli vähän vaikeampaa, sillä palloa ei kauheasti ohjailla vaan nytkin laskeuduttiin erään kartanon pihaan. Onneksi saivat luvan purkaa pallo siellä eikä tarvinnut enää lähteä etsimään uutta paikkaa.

Heidän lähdettyään tuli samana päivänä siis Tuuti perheineen. Muutama päivä oltiin altaalla, sitten kierrettiin näitä paikallisia nähtävyyksiä ja kaupunkeja. Viikon kuluttua lähdettiin yhdessä Pariisiin, jossa vietettiin päivä Eiffel-tornilla ja Champs-Elyseen ympäristössä. Sitten oltiinkin kokonainen päivä ilman että kukaan tuli tai kukaan lähti. Tosin lauantaina 14. päivä mentiin Nontroniin katsomaan kansallispäivän juhlintaa (upea ilotulitus!!!) ja tavattiin siellä Lasse , Tom ja Pia, jotka olivat
leiriytyneet paikalliselle leirintäalueelle. Sovittiin, että he tulevat seuraavana päivänä meille. Lasse on superkokki ja viinintuntija, joten seuraavat päivät olivatkin juhlaa, kun pääsin keittövastuusta ja ruoka oli tosi hyvää! Heidänkin kanssaan kävimme lähipaikkoja läpi, shoppailimme ja keskiviikkona he sitten starttasivat pyörineen kohti Thiviersiä.

Taas oltiin päivä itseksemme ja sitten tulivat Suomen naapurit. Kaksi aikuista ja neljä lasta lisää saivat melkoista vipinää tähän taloon. Majoitustilasta ei onneksi ollut pulaa, sillä olemme vuokranneet itsellemme tuon viereisen rivarin pätkän, jossa on kaksi huonetta, vessa, kylppäri ja pieni keittiö, jonne he mahtuivat hyvin. Puuhaa oli riittämiin ja onneksi säät suosivat. Lapset olivat kaiken mahdollisen ajan altaalla loiskimassa. Joka päivä me reissattiin jossakin, käytiin Cognacissa, Royanissa, lähipaikoissa, syötiin ulkona, grillailtiin ja viime viikonloppu oltiin taasPariisissa. Perjantai oltiin Versaillesissa, laiantai vieraat  Disneylandissa ja me Asterix-puistossa ja sunnuntaina he turisteilivat Eiffelillä (josta me kieltäydyttiin, sillä siihenkin voi kyllästyä:-) ja me käytiin uudella Riemukaarella. Untuva olisi halunnut vielä Louvreen Mona-Lisaa ihailemaan, mutta museo oli menossa kiinni. Marja ja Heikki kävivät vielä
moikkaamassa ennen kentälle lähtöään.

Nyt ollaan siis oman perheen kesken. Lomasuunnitelmat meni vähän uusiksi, sillä Jarmo oli torstaista tähän sunnuntaihin asti Suomessa tätinsä hautajaisissa ja me lasten kanssa kotona. Kohta starttaan auton, ajan Limogesiin lentokentälle josta Jarmo tulee kyytiin, ja sitten ajamme etelään katsomaan paria taloa, sillä ajatuksena olisi muuttaa Välimeren rannikolle talvea pitämään. Toivottavasti löytyy hyvä talo.

Ensi viikon jälkeen on Jarmon loma lopussa ja paluu arkeen. Lapsilla alkaa koulu vasta 28.8, joten pari viikkoa olemme lasten kanssa kotosalla. Espanjaankin olisi tarkoitus päästä jossakin vaiheessa, mutta Jarmon lomat meinaa loppua alkuunsa. Onneksi lapsilla on kahden viikon syysloma, josko vaikka päästäisiin silloin.

Täällä oli aika kurjat ilmat tuohon heinäkuun puoleenväliin asti, mutta nyt onneksi näyttäisi kesä tulleen. Eilinenkin päivä meni ihan altaalla lekotellen ja uiden. Se on kumma juttu, vaikka kuinka auringon vaaroista varoitellaan, siinä on jotain kumman taikaa kun väri vaihtuu:-) Lapset ovat säästyneet palamiselta, itse sain selkäni eilen vähän punaiseksi. Otto on ihan mielettömän ruskea ja tukka on valkoinen. Hän ruskettuu muutenkin ihan ensimmäisistä auringonsäteistä eikä pala helposti. Kumpikin lapsi plutii päivät räpylöissä ja snorkkeleissa, ihme kun ei evät kasva!

Päivän lämpötila on muuten 32 astetta varjossa. Toulousessa, jossa olemme siis ensi yön, on tänään 39 astetta...